Skip to Main Content

Economie - Onderzoeksvaardigheden - Intermediate: Inleiding

In deze training academische vaardigheden leer je je informatiebehoefte bepalen, bronnen te vinden en beoordelen en informatie te verwerken.

Inleiding

Deze LibGuide Informatievaardigheden Niveau B is gemaakt voor gevorderde eerstejaars of tweedejaars studenten van de Vrije Universiteit en bouwt voort op de Libguide Informatievaardigheden Niveau A. Deze LibGuide is modulair opgebouwd en kan zonder begeleiding worden doorlopen.

Een aantal catalogi en andere informatiebestanden wordt toegelicht aan de hand van schermafbeeldingen en instructiefilmpjes. Belangrijk is dat je inzicht krijgt in de kenmerken van wetenschappelijke informatiebronnen. De vaardigheden die je in deze cursus aanleert zijn van belang voor opdrachten die je tijdens je studie kunt krijgen.

De LibGuide is vrij toegankelijk op het internet. De in de cursus genoemde bestanden zijn toegankelijk vanaf de VU-campus en vanaf huis met VUnetID.

De LibGuide is gemaakt door informatiespecialisten van de Universiteitsbibliotheek van de Vrije Universiteit (UBVU). Heb je vragen, loop dan gerust naar een bibliotheekmedewerker of stel je vraag via het contactformulier in de contactbox.

Veel succes!

Contact

 

Vragen en opmerkingen over deze Libguide verzend je via dit formulier: Contact

Inleiding (1:13 min)