LibGuides: Vakgebiedsgids Rechten: Databases

Juridische databases

Onderstaand overzicht geeft een selectie weer van de belangrijkste juridische databases. In deze databases kan gezocht worden naar diverse juridische bronnen. In deze lijst zijn alle juridische digitale bronnen te vinden.

Beck Online Premium This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Databank van de Duitse uitgever Beck met full-text handboeken, juridische tijdschriften, wetgeving en jurisprudentie.
Criminal Justice Abstracts This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Bibliografische databank voor strafrechtelijk en criminologisch onderzoek. In deze database zijn titelomschrijvingen en samenvattingen opgenomen.
HeinOnline This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Database met grote verzameling juridische tijdschriften. In de database zijn ook boeken, en jurisprudentie opgenomen, waarbij de focus ligt op het Amerikaanse rechtsgebied.
Legal Intelligence
- This link opens in a new window
Met Legal Intelligence kunnen meerdere databases met een enkele zoekopdracht doorzoeken. Onder andere InView Essential, OpMaat, SDU NDFR, Boom, Den Hollander, Paris, Rechtspraak.nl, Overheid.nl en EUR-Lex zijn beschikbaar.
InView Essential
- This link opens in a new window
Digitaal portal van Wolters Kluwer. Bevat e-books en tijdschriften van Wolters Kluwer. In deze database staat o.a. de Asser-serie, de Groene-serie, Tekst & Commentaar en vele andere publicaties.
OpMaat
- This link opens in a new window
Databank met Nederlandse juridische - en notariële informatie.
Rechtsorde
- This link opens in a new window
Juridische zoekmachine waarmee diverse juridische bronnen doorzocht kunnen worden zoals jurisprudentie, artikelen, tijdschriften van diverse uitgevers, zoals Kluwer, SDU, Boom, deLex en Paris. Ook de Nederlandse Documentatie Fiscaal Recht (NDFR) wordt doorzocht. In 2024 is de AI-module GenIA-L toegevoegd aan RO. Het gebruik hiervan is optioneel.
Westlaw
- This link opens in a new window
Databank met jurisprudentie, artikelen en tijdschriften uit met name het Amerikaanse rechtsgebied. Videos met uitleg over hoe WestLaw te gebruiken: https://libguides.rug.nl/europeanlaw/specificdatabases
Westlaw UK This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Databank met jurisprudentie, artikelen en tijdschriften uit met name het Verenigd Koninkrijk.

Algemeen wetenschappelijke databases

Web of Science This link opens in a new window
- This link opens in a new window
In WoS vind je peer-reviewed literatuur: wetenschappelijke artikelen, boeken en conference proceedings. Je vindt literatuur uit alle wetenschappelijke disciplines. In WoS kun je zien hoe vaak een artikel geciteerd wordt in andere wetenschappelijke publicaties.
Scopus This link opens in a new window
- This link opens in a new window
In Scopus vind je peer-reviewed literatuur: wetenschappelijke artikelen, boeken en conference proceedings. Je vindt literatuur uit alle wetenschappelijke disciplines.
NexisUni This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Database met artikelen uit Nederlandse en internationale kranten en tijdschriften, informatie over bedrijven en (Amerikaanse) juridische tijdschriften en jurisprudentie.

UB website

Tips & Toegang buiten de campus

We raden je aan om op je computer de Lean Library browser extension te installeren waarmee je automatisch digitale content van de UB én Open Access content traceert als je naar literatuur zoekt.

Lees in How to get the PDF? hoe je alternatieve versies kunt vinden van de uitgeversversie van een tijdschriftartikel.

Contact en aanschafsuggesties

Ruben Wiering

Email Me

Contact:

Vrije Universiteit Amsterdam. Universiteitsbibliotheek
De Boelelaan 1105, 1B-41
1081HV Amsterdam

+31 20 59 81060

Subjects: Law, Rechtsgeleerdheid